Dialoogopbrengsten

‘Dialoog opent deuren, waar discussie deuren sluit

Ieder mens beschikt over een schat aan ervaring en wijsheid. Door in dialoog te gaan met mensen vanuit verschillende achtergronden en met behulp van ontwikkelingsgerichte vragen, ontstaan er in korte tijd veel ideeën en inzichten om vragen en probleemsituaties aan te pakken en/of antwoorden te vinden op de gestelde vragen.

Openstaan en luisteren naar elkaars verhalen en ervaringen schept een zekere rust en zorgt voor verbinding. Vaak zonder het van elkaar te weten, worden er vervolgens vele kleine stapjes gezet op weg naar een grotere onderlinge betrokkenheid van burgers op Schouwen-Duiveland en in Zeeland.

Naast vele resultaten in de persoonlijke sfeer, zoals nieuwe vriendschappen, het starten van een eigen bedrijf, of het minder snel oordelen en meer leren luisteren en doorvragen, hebben de dialoogtafels vanaf de start van het Dialoognetwerk zaadjes gelegd voor de start van diverse maatschappelijke activiteiten, zoals:

2011:   De Zilte Academie ( www.zilteacademiezeeland.nl ) en Middelburg in Dialoog
2012:   Hart van Poortambacht ( https://www.facebook.com/poortambacht/ ) en Goes in Dialoog
2013:   WMO evaluatie via de dialoog; Zeeland in Dialoog
2014:   Filosofisch café in de Zeeuwse Hemel in Zierikzee
2015    Dialoogcafé d’Ouwe Smisse in Zonnemaire; Intervisiebijeenkomsten voor taalmaatjes; vrijwilligers die inburgeraars begeleiden bij het oefenen van de Nederlandse taal en bij buitenschoolse activiteiten.