Dialoog begeleiden? Word gespreksbegeleider!

Het Dialoognetwerk Schouwen-Duiveland geeft in aanloop van de Week van de Dialoog (7 t/m 12 november 2016) een gratis training om een dialoog te kunnen begeleiden. Je wordt dan gespreksbegeleider. Na de training kun je zelf, waar en waarover je maar wil, een dialoog organiseren.

Sleutelfiguur

De gespreksbegeleider is een belangrijke sleutelfiguur in het concept van de dialoog. De dialoog is een gespreksvorm die anders is dan een discussie. Het doel is dat er een netwerk ontstaat tussen inwoners en organisaties en dat ideeën uiteindelijk verder worden uitgewerkt. Elke deelnemer komt aan het woord en kan zijn of haar ideeën en wensen uiten. Als gespreksbegeleider zorg je ervoor dat iedereen aan bod komt en dat er daadwerkelijk een dialoog ontstaat door middel van vragen stellen en luisteren. Het Dialoognetwerk Schouwen-Duiveland hanteert daarvoor een bepaalde methodiek. Om een kwaliteitsvolle dialoog te garanderen, krijgt iedere dialoogbegeleider eerst een training.

Lijkt dit je wat?

Geef je dan op voor de basistraining gespreksbegeleider op donderdagmorgen 29 september 2016 van 8.30 tot 13.30 uur (inclusief lunch) in dorpshuis De Maire, I.M. Van de Bijlstraat 10, 4316 AB Zonnemaire. Aan de hand van een bepaalde methodiek word je wegwijs gemaakt in het begeleiden van een dialooggesprek.

Oefenavond

Aangeraden wordt om na de basistraining deel te nemen aan een oefenavond. Er zijn twee oefenbijeenkomsten, namelijk op maandagavond 10 oktober 2016 van 19.30 tot 21.30 uur en donderdagavond 20 oktober 2016 van 19.30 tot 21.30 uur in het gebouw van SMWO, Calandweg 51, 4301 LX Zierikzee. Schrijf deze data alvast in je agenda!

Week van de Dialoog

Het is de bedoeling dat er tijdens de Week van de Dialoog zoveel mogelijk mensen met elkaar in gesprek gaan over het thema van dit jaar: Gastvrij Schouwen-Duiveland. Aan elke dialoogtafel zit een gespreksbegeleider. De kersverse gespreksbegeleiders kunnen ook een dialoogtafel begeleiden tijdens de Week van de Dialoog. Ook kun je als gespreksbegeleider zelf een dialoog organiseren tijdens deze week.

Opgeven

Je kunt je opgeven voor de training voor gespreksbegeleider door te mailen naar info@dialoognetwerkschouwen-duiveland.nl. Of kijk voor meer informatie over de dialoog op onze website www.dialoognetwerkschouwen-duiveland.nl.

Comments are closed.