Schouwen-Duiveland in Dialoog Digitaal nr. 3 – 2011

  • Laatste stand van zaken
  • Terugblik tweede voorbereidingsbijeenkomst maandag 19 september jl.
  • Handleiding organiseren dialoogtafels gereed
  • Gespreksleidertraining
  • Deelnemen aan een dialoogtafel
  • Publiciteit voor Schouwen-Duiveland in dialoog
  • Evaluatiebijeenkomst Schouwen-Duiveland in dialoog 2011 – 24 november

Laatste stand van zaken

Inmiddels hebben zich 13 tafelorganisatoren en 16 gespreksleiders aangemeld. Ook hebben drie organisaties hun locatie ter beschikking gesteld. Wilt u zich aanmelden als tafelorganisator of gespreksleider, kijk dan op www.schouwen-duivelandindialoog.nl. Hier vindt u ook de laatste stand van zaken.


Terugblik tweede voorbereidingsbijeenkomst op maandag 19 september jl.

Op maandag 19 september werd in het dorpshuis van Dreischor de tweede voorbereidingsbijeenkomst voor Schouwen-Duiveland in Dialoog gehouden met zo’n 25 nieuw geïnteresseerden en al eerder betrokkenen. Marlys Schild van de gemeente lichtte nog even in het kort het project Hart van Leefbaarheid toe en de verbinding met de Dag van de dialoog. Inge van Ooijen, coördinator van de dag van Schouwen-Duiveland in Dialoog, ging in op de achtergronden en de dialoogmethodiek.

Daarna vertelde ervaringsdeskundige Annekee Pieterse uit Middelbrug op een enthousiasmerende manier over haar jarenlange betrokkenheid bij de voorbereiding en organisatie van dialoogtafels in Rotterdam. Zij vertelde over de positieve energie die je vrijmaakt met het organiseren van een dialoogtafel en die je ervaart als deelnemer.

Na een korte pauze werd aan de hand van de vier centrale dialoogstappen Kennismaken, Ervaringen delen, Dromen en Doen in een viertal groepjes van gedachten gewisseld over wat je als organisator, als gesprekleider of als deelnemer nodig hebt om een dialoogtafel tot een succes te maken.

Hieruit kwamen handige tips en aanbevelingen naar voren, die zijn verwerkt in de handleiding “Hoe organiseer ik een dialoogtafel?”.

Voor foto’s van de bijeenkomst zie www.schouwen-duivelandindialoog.nl.


Handleiding organiseren dialoogtafels gereed

Wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een dialoogtafel is handzaam samengebracht in de handleiding “Hoe organiseer ik een dialoogtafel?”. In de handleiding kunt u ook lezen welke ondersteuning u bij het organiseren van een dialoogtafel kunt krijgen. U kunt de handleiding vinden op onze website. Komt u er als organisator niet uit, bel dan even met Het Welzijnshuis op 0111-453444.

Klik hier voor de handleiding.

Let op! Als tafelorganisator krijgt u binnenkort uitnodigingskaarten om de deelnemers aan uw tafel uit te nodigen. Op de kaart staat een toelichting over de dag van de dialoog en kunt u informatie vermelden over uw dialoogtafel. Hebt u een tafel aangemeld, dan nemen wij hiervoor contact met u op.


Gespreksleidertraining

De training voor gespreksleiders wordt in tegenstelling tot eerdere berichten in één bijeenkomst per training gehouden. U kunt zich opgeven voor één van de volgende trainingsdata:

  • woensdagavond 19 oktober 2011 van 17.30 – 22.00 uur – met lichte maaltijd van 17.30-18.00 uur
  • donderdagmorgen 20 oktober 2011 van 9.00 – 13.30 uur – met lunch

Beide trainingen worden gehouden in Dorpshuis ´t Zuudende, Beatrixstraat 1 in Kerkwerve.

De training bestaat uit een dagdeel van 4 ½ uur. In het bericht van 6 oktober laten we u weten in welke training u bent ingedeeld. Hebt u aangegeven dat u alleen op woensdagavond of alleen op donderdagmorgen kan, dan wordt u op uw voorkeursdagdeel ingepland. Mocht dit nodig zijn dan kunnen we na 20 oktober voor beginnende gespreksleiders nog een extra bijeenkomst plannen met ondersteunende oefeningen..

Meldt u aan als gespreksleider en word een ervaring rijker!!!!


Deelnemen aan een dialoogtafel

Bent u niet door een tafelorganisator uitgenodigd voor een dialoogtafel, maar wilt u wel deelnemen aan Schouwen-Duiveland in Dialoog, dan kunt u zich hiervoor ook aanmelden. De werkgroep Schouwen-Duiveland zorgt ervoor dat u aan een dialoogtafel kunt aanschuiven.

Meld u aan als deelnemer en doe mee!!!!


Publiciteit voor Schouwen-Duiveland in dialoog

Tijdens de bijeenkomst op 19 september werd door de aanwezigen de wens uitgesproken om de organisatie van dialoogtafels te ondersteunen met een PR-campagne. In de werkgroep worden verder ideeën uitgewerkt om Schouwen-Duiveland in Dialoog onder de aandacht te brengen. Vanuit de landelijke organisatie zijn posters en kaarten beschikbaar. Hiervan gaan wij voor Schouwen-Duiveland echter geen gebruik maken. De vormgeving en boodschap sluiten onvoldoende aan bij de vormgeving en boodschap van Schouwen-Duiveland in Dialoog. Let op! In de Inwonerskrant van vrijdag 30 september wordt uitgebreid aandacht besteed aan de dag van de dialoog.


Evaluatiebijeenkomst Schouwen-Duiveland in dialoog 2011

>Aangezien wij de ervaring hebben dat agenda’s snel vol lopen, vragen wij u 24 november (17.30-21.00 uur) in uw agenda te reserveren. Wij willen dan graag met de tafelorganisatoren, gespreksleiders en deelnemers de dag van de dialoog van 11 november 2011 evalueren. U bent van harte uitgenodigd.


Meer informatie over Schouwen-Duiveland in Dialoog

Voor meer informatie over Schouwen-Duiveland in Dialoog kunt u naar www.schouwen-duivelandindialoog.nl. Wilt u meedenken of u inschrijven voor de nieuwsbrief meld u aan bij: info@schouwen-duivelandindialoog.nl of bel naar 0111-453444.