Nieuwsbrief Dialoognetwerk Schouwen-Duiveland nr. 5 – oktober 2013

In deze nieuwsbrief:

  • Gemeente en Zeeuwland steunen Dialoognetwerk Schouwen-Duiveland
  • Ervaringen uitwisselen met ‘Krimp als Kans’
  • Landgoed Moermond
  • Wil je ook een dialoogtafel organiseren?
  • Gespreksleiders gevraagd!
  • Nieuwe huisstijl
  • Dialoognetwerk Schouwen-Duiveland op Facebook en Linkedin

Gemeente en Zeeuwland steunen Dialoognetwerk Schouwen-Duiveland

Dankzij financiële ondersteuning van de gemeente en Zeeuwland, de partners van Hart van Leefbaarheid, zijn wij als dialoognetwerk in staat om onze activiteiten voort te zetten zoals gepland. We betreuren het dat sommige van onze trouwe dialoogambassadeurs bij het Welzijnshuis gedwongen zijn hun werk elders voort te zetten. Tegelijkertijd zijn we verheugd dat Sandra Engel de komende tijd ons kan blijven ondersteunen met de administratieve werkzaamheden. Het Welzijnshuis blijft dus voorlopig voor ons het informatiepunt voor telefoontjes en emailverkeer.


Ervaringen uitwisselen met ‘Krimp als Kans’

Tijdens het oefenen met de dialoogvragen hebben we gemerkt dat het thema ‘Krimp als Kans’ prachtige verhalen oplevert over hoe mensen en organisaties nieuwe kansen weten te creëren uit situaties waarin sprake is van krimp. Ben je ook benieuwd naar de verhalen van anderen en wil je jouw ervaringen met anderen delen, meld je dan aan als tafelorganisator of als deelnemer.


Landgoed Moermond

De officiële en feestelijke opening van de Week van de Dialoog vindt plaats op maandagavond 4 november op Landgoed Moermond. Inloop vanaf 19.00uur met om 19.30uur de officiële opening. Aansluitend starten de dialoogtafels van 20.00-22.00uur. Er zijn die avond nog een paar dialoogtafels beschikbaar in één van de stijlvolle zalen van het Slot. Als je je dialoog wilt voeren in deze inspirerende historische omgeving meld je dan zo snel mogelijk aan bij info@schouwen-duivelandindialoog.nl.


Wil je ook een dialoogtafel organiseren?

De aanmeldingen van organisaties en bewoners die in de Week van de Dialoog een dialoogtafel willen organiseren beginnen goed op gang te komen. Mooi is dat je dit jaar zelf een tijdstip kunt kiezen tussen 4 en 9 november dat jou het beste uitkomt. En je kunt zelf bepalen wie je graag aan tafel wilt hebben. Met zo’n 6-8 personen per tafel heb je de rust en de tijd voor elkaars verhalen. Wil je juist mensen aan tafel die je nog niet kent, dan kun je een oproep doen via Linked In of Facebook. Zodra je je hebt aangemeld als tafelorganisator, ontvang je een bevestiging en een aantal fraaie uitnodigingskaarten die je aan de deelnemers aan jouw tafel kunt sturen. Lukt het niet een gespreksleider te vinden, dan kan het ambassadeursnetwerk je daarbij helpen. Aanmelden via info@schouwen-duivelandindialoog.nl.


Gespreksleiders gevraagd!

Er zijn nog plaatsen vrij bij de gespreksleidertraining. De training is gratis, maar niet vrijblijvend. Na de training maken we een match tussen de tafelorganisatoren en de gespreksleiders. In de training leer je o.a. het verschil te herkennen tussen debat en dialoog en oefenen we aan de hand van het thema Krimp als Kans. Ook komen de kansen en valkuilen die aan een dialoogtafel kunnen ontstaan aan de orde. Je kunt nog kiezen uit twee data.

  • woensdagavond 23 oktober 2013 van 17.30 – 22.00 uur inclusief broodmaaltijd
  • donderdagmorgen 24 oktober 2013 van 09.00 – 13.30 uur inclusief lunch

De training wordt gegeven in het dorpshuis ‘t Zuudènde in Kerkwerve, Beatrixstraat 1. Aanmelden voor de training via info@schouwen-duivelandindialoog.nl.


Nieuwe huisstijl en folders

Het bureau TSTP uit Brouwershaven is aan de slag gegaan met de huisstijl voor het Dialooognetwerk. Het resultaat hiervan zie je al terug in deze nieuwsbrief. De frisse groene kleur is gebleven. Hieraan toegevoegd zijn kenmerkende huisstijlelementen zoals verbonden cirkels en de gekleurde cirkelvormige figuurtjes die in elkaar grijpen. Beide zijn afgeleid van oeroude Maori-tekeningen die verbinding uitbeelden. Ook opvallend zijn de silhouetjes die staan voor de brede groep van inwoners en andere betrokkenen die deel uitmaken van ons netwerk. Inmiddels is er een folder voor algemeen gebruik over een langere periode. Deze zal worden achtergelaten na een gesprek met belangstellenden of gericht worden verspreid. Daarnaast is er een inlegvel en de uitnodiging voor de Week van de Dialoog. Het inlegvel wordt verspreid over verschillende plekken op het eiland waar veel mensen komen zoals de bibliotheek, een aantal winkels en horecagelegenheden.

Ook de website zal nog verder wordt aangepast.


Dialoognetwerk Schouwen-Duiveland op Facebook en Linkedin

‘Like’ ons bij onze eigen pagina’s op Facebook en Linkedin en meld je aan via de icoontjes rechts bovenin op onze website www.schouwen-duivelandindialoog.nl. Je bent dan verzekerd van het laatste nieuws over de Week van de Dialoog 2013 en andere nieuwtjes.


Meer informatie over Dialoognetwerk Schouwen-Duiveland

Voor meer informatie over het Dialoognetwerk Schouwen-Duiveland: www.schouwen-duivelandindialoog.nl. Wil je meedenken of je inschrijven voor de nieuwsbrief, meld je dan aan bij info@schouwen-duivelandindialoog.nl.


Het Dialoognetwerk Schouwen-Duiveland wordt gesteund door het Oranje Fonds en Hart van Leefbaarheid.